ارتودنسی ژله ای راهکار مناسبی برای داشتن دندان های مرتب و زیباست ؛ به عبارت دیگر، نوعی ارتودنسی دندان است که قابلیت دید دستگاه های ارتودنسی را به حداقل می رساند. این روش در بین افرادی که اهمیت زیادی به زیبایی لبخند و چهره خود می دهند، محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
همان طور که می دانیم روش های زیادی برای کمتر دیده شدن دستگاه های ارتودنسی وجود دارد. ارتودنسی ژله ای یکی از تکنیک های درمانی برای این منظور است. با استفاده از ارتودنسی نامرئی که به آن ارتودنسی ژلهای هم گفته می شود، میتوان ناهنجاری های دندان را بر طرف کرد. در اغلب روش های درمان ارتودنسی از براکت و سیم استفاده می شود؛ اما در ارتودنسی ژله ای چنین نیست. در ادامه با مجله ارتودنسی کرج ارتو همراه باشید تا بیش تر با مقوله ارتودنسی ژله ای آشنا شوید..
در این نوع از ارتودنسی نامرئی از پلاک های بی رنگ و شفاف استفاده می شود. ارتودنسی ژله ای از جمله ارتودنسی های مناسب برای کودکان به شمار می آید. چون ناهنجاری دندان های کودکان پیچیده نیست، اگر به موقع به متخصص ارتودنسی مراجعه شود، به راحتی قابل رفع خواهند بود.
این روش همچنین برای بزرگسالانی که تمایل ندارند سیم ها و براکت روی دندان آنها مشاهده شود بسیار مناسب است. در این روش درمانی می توان بسیاری از مشکلات را درمان کرد؛ بدون اینکه از وجود آن ها نگرانی داشت.
پلاک های متحرک و نامرئی، یکی از ویژگی های جذاب این نوع ارتودنسی برای بیشتر بیماران است. بهطور معمول اطرافیان بیمار متوجه درمان آن ها نمی شوند. این نوع ارتودنسی ویژگی های دیگری نیز دارند:
?بیشتر بخوانید: ارتودنسی دندان چه مدت طول می کشد؟
همان طور که گفتیم ارتودنسی ژله ای مزایای بسیاری دارد. اما باید توجه داشته باشید که در انتخاب روش ارتودنسی نمی توان از معایب آن روش چشم پوشی کرد. از جمله معایب ارتودنسی ژله ای می توان به موارد زیر اشاره کرد. این موارد عبارتند از:
اگر چه میتوان پلاکهای متحرک ارتودنسی نامرئی را هنگام غذا خوردن و تمیز کردن از دهان خارج کرد؛ اما 22-20 ساعت این پلاکها باید حتماً در دهان فرد، قرار بگیرند. اگر چنین نباشد، دندانها مرتب نمیشوند. ارتودنسی نامرئی بهطور معمول از 30-20 پلاک برای دندانهای هر دو فک استفاده میکند. طول دوره درمان ارتودنسی نامرئی در بزرگسالان بستگی به شدت و نوع مشکلات دارد؛ اما در اکثر بزرگسالان این مدت کمتر از یک سال طول میکشد.
قیمت ارتودنسی ژله ای نسبت به باقی روش های ارتودنسی می تواند بالاتر باشد. بالا بودن تعرفه های ارتودنسی نامرئی و عدم پرداخت توسط شرکت های بیمه باعث شده است که افراد کمی به سراغ این روش بروند.
بریس های ارتودنسی ژله ای می تواند در ابتدا باعث اذیت بشود. در اصل باید بگوییم که عادت کردن به این بریس ها می تواند زمان بر باشد. در صورتی که باعث ایجاد درد در شما بشود می توانید با رهنمایی متخصص ارتودنسی خود از دارو استفاده کنید.
همان طور که گفتیم شما باید بریس های ارتودنسی ژله ای را هنگام خوردن و آشامیدن از دهان خود خارج کنید. انجام این کار در برخی از مواقع می تواند باعث اذیت شما بشود. برای مثال در مکان های عمومی و یا رستوران ها باعث خجالت زدگی شما بشود.
?بیشتر بخوانید: مراحل ارتودنسی دندان به چه صورت است؟
برخی از مشکلات و ناهنجاری های پیچیده بایت یا نامرتبی دندان ها را نمی توان با استفاده از ارتودنسی ژله ای درمان کرد و باید به سراغ ارتودنسی ثابت رفت. درمان اختلالات پیچیده عموماً به وسیله ارتودنسی فلزی (براکت و سیم فلزی) انجام می شود.
با اینکه ارتودنسی فلزی به زیبایی ارتودنسی نامرئی نیست اما سرعت درمان به وسیله آن ها بیشتر است. انتخاب بهترین روش درمان و همچنین روش های جایگزین توسط متخصص ارتودنسی توصیه می شود. اگر نتوان با ارتودنسی نامرئی مشکلات زیر را برطرف کرد، از ارتودنسی فلزی استفاده خواهد شد:
هزینه ارتودنسی از جمله عوامل مؤثر در انتخاب نوع و زمان شروع درمان است. این ارتودنسی یک ارتودنسی ارزان نیست. قیمت آن با توجه به مزایای دریافتی، کاملاً مناسب و منصفانه است. هزینه ارتودنسی دندان به طور کلی به عواملی همچون جنس پلاک، کیفیت آن، هزیینه لابراتوار و طول درمان بستگی دارد. در این روش لازم است بیمار مراجعات و چکاپ های مکرر داشته باشد و هر چند وقت یک بار، پلاک جدید را از دندانپزشک دریافت کند.
هزینه این ارتودنسی همچنین به شدت مشکل، طرح درمان و دستمزد متخصص بستگی دارد. پرداخت هزینه درمان نیز به طرق مختلف می تواند انجام شود. ممکن است لازم نباشد که همه هزینه در یک جلسه بلکه هزینه ارتودنسی قسطی پرداخت شود .
به این روش ارتودنسی شفاف، شیشه ای، بدون سیم، ژله ای، بی رنگ، اینویزیلاین نیز گفته میشود. ارتودنسی نامرئی خود به چند روش ارتودنسی تقسیم می شود که در اینجا به ذکر آن ها می پردازیم.
بشتر بخوانید:
هزینه لمینت دندان
هزینه کامپوزیت دندان
طول دوره درمان تقریباً 15-9 ماه می باشد. زمان درمان بستگی به نامرتبی دندان ها و همکاری بیمار دارد. پلاک هایی که در طی درمان به بیمار داده می شود متناسب با شرایط بیمار و حدوداً 48-12 عدد است. در صورت گم شدن یا شکستن پلاک باید پلاک جدید درخواست داده شود؛ چون پلاک شکسته هرگز نمی تواند کار درمان را انجام دهد.
در روزهای اول پس از گذاشتن پلاک و تعویض آن با شروع جابجایی دندان ها تا حدی درد احساس می شود. با خوردن مسکن می توان درد را تسکین داد. در ابتدای درمان نیز صحبت کردن تا حدی سخت می شود. ترشح بزاق در روزهای اول درمان افزایش می یابد؛ اما در روزهای بعد از شدت آن کاسته می شود.
در هنگامی که پلاک از دهان خارج می شود لازم است با مسواک و آب ولرم آن را شستشو داد. هنگامی که پلاک در دهان قرار دارد باید از خوردن غذا، جویدن آدامس و کشیدن سیگار پرهیز کرد. در غیر این صورت پلاک دچار تغییر رنگ و حالت می شود. در پایان دوره درمان نیز برای تثبیت جایگاه دندان باید از ریتینر استفاده کرد.
در قدم اول از دندان و فک بیمار قالب گیری شده و این قالب ها به لابراتوار فرستاده می شود. پس از گذشتن مدت 2 الی 3 هفته پلاک های ارتودنسی شما ساخته می شوند. پس از قرار گیری پلاک ها بر روی دندان، توسط دندانپزشک وضعیت قرارگیری آن ها چک می شود.
حال بیمار وظیفه دارد که در طول شبانه روز به مدت 20 ساعت بر روی دندان های خود قرار دهد. تنها در زمان شست و شوی پلاک و مسواک زدن می توانید آن ها را خارج کنید.