ارتودنسی سنتی برای درمان ناهنجاری های فک و دندان به کار می رود که داشتن لبخند های زیبا، افزایش کیفیت زندگی و افزایش سلامت دهان و دندان از مزایای استفاده از ارتودنسی سنتی به شمار می روند. تنها شرطی که برای انجام ارتودنسی سنتی وجود دارد، سلامت بافت و لثه ها است؛ در نتیجه درمان ارتودنسی سنتی را برای هر طیف سنی می توان انجام داد.
افرادی که به جواهرات بدلی حساسیت دارند، جنس ارتودنسی سنتی را می توانند به راحتی تحمل کنند؛ این امر به دلیل خاصیت شویندگی بزاق در حفره دهانی است. طول دوره درمانی با این ارتودنسی با توجه به سن بیمار، شدت مشکل و شرایط فیزیولوژیک بیمار می تواند ۱ الی ۳ سال طول بکشد که بعد از پایان درمان با ارتودنسی باید از ریتینر موقت یا دائم استفاده کرد.
ارتودنسی سنتی یا ارتودنسی فلزی، یکی از موثرترین و قدیمی ترین روش های درمان ناهنجاری های فک و دندان است. براکت های استفاده شده در این سیستم ارتودنسی از جنس فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل هستند که با پوشش تیتانیوم، فلزی و طلایی وجود دارند.
براکت ها با چسب مخصوصی بر روی سطح ظاهری دندان ها چسبانده می شوند و سیم های ارتودنسی با کمک الاستیک ها به براکت ها متصل می شوند. این سیم ها نیاز به محکم شدن دارند تا به آرامی بر دندان ها فشار وارد کنند و آنها را به سمت جایگاه مورد نظر ارتودنتیست، هدایت کنند.
بریس های سنتی به مرور زمان زیباتر و براق تر شده اند؛ هم چنین کش های ارتودنسی نیز دارای تنوع رنگی هستند؛ در نتیجه کودکان و نوجوانانی که خواستار ارتودنسی رنگی هستند می توانند از این سیستم ارتودنسی استفاده کنند.
این بریس ها اگر چه جزء قدیمی ترین روش های درمانی هستند اما به دلیل مزایای بسیاری که دارند توسط ارتودنتیست ها بسیار مورد استفاده قرار می گیرند که در متن زیر آنها را بر می شماریم:
معایب ارتودسی سنتی عبارتند از:
انواع کش ارتونسی عبارتند از:
افراد با شرایط زیر، می توانند از ارتودنسی سنتی استفاده کنند.
رعایت بهداشت دهان و دندان در این روش بسیار حائز اهمیت است پس بیمار برای جلوگیری از تغییر رنگ دندان ها یا پوسیدگی آنها باید از مسواک، نخ دندان و دهان شویه استفاده کند. علاوه بر آن رعایت موارد زیر نیز مهم است.