ارتودنسی کرونا چیست؟ با شیوع بیماری کووید 19 دغدغه بسیاری از مردم این است که چه اقدامات احتیاطی در زمان ارتودنسی برای کرونا انجام دهند. ویروس کرونا 2019 (COVID-19) یک بیماری مسری است که در اثر سندرم حاد تنفسی ایجاد می شود. اوایل سال 2020 به عنوان یک بیماری همه گیر جهانی ظاهر شد و بیش از 200 کشور و سرزمین را تحت تأثیر قرار داد. این عفونت بسیار مسری است و انتقال بیماری از ناقلین بدون علامت از جمله کودکان گزارش می شود. از طریق تماس فرد به فرد از طریق آئروسل و قطرات پخش می شود. عمل فاصله اجتماعی – حفظ فاصله 1-2 متر یا 6 فوت – بین مردم به طور گسترده ای توصیه می شود که سرعت را کاهش دهد یا متوقف کند.
در ارتودنسی به سختی می توان این فاصله را حفظ کرد که ارتودنتیست ها را در معرض خطر دستیابی و انتقال عفونت قرار می دهد. هدف از این بررسی آگاهی در مورد ظهور، اپیدمیولوژی، خطرات و اقدامات احتیاطی در طول بحران بیماری است.
دندانپزشکی، از جمله ارتودنسی، هنگام انجام عمل های جراحی نیاز به مجاورت با بیماران دارد. متأسفانه، این امر باعث می شود که کارکنان مراقبت های بهداشتی دندان در معرض خطر ابتلا به بیماری های عفونی از جمله بیماری کرونا قرار بگیرند.
علاوه بر این، دوره کمون عفونت کووید 19 ممکن است تا 24 روز برسد؛ در حالی که در این دوره تأخیر هنوز مسری است. این امر خصوصا برای متخصص ارتودنسی که روزانه شاهد مشاهده حجم بالای بیماران در یک دوره کوتاه هستند، بسیار مهم است.
علاوه بر این، چندین مطالعه ناقل بدون علامت را گزارش کرده است؛ از جمله کودکان که درصد بالایی از بیماران ارتودنسی را تشکیل می دهند که خطر تیم ارتودنسی را حتی بیشتر می کند. اگر چه انتقال متقاطع COVID-19 در داخل یک مرکز دندانپزشکی تاکنون گزارش نشده است، اما با توجه به شروع اخیر بیماری و کمبود داده ها، خطر همچنان افزایش یافته است.
اگرچه این احتمالا عفونت از منبع دیگری غیر از مرکز دندانپزشکی بوده است؛ اما پرسنل آلوده می توانند در دوره تأخیر خود مسری باشند و سایر اعضای تیم یا بیماران مراجعه کننده به کلینیک دندانپزشکی را آلوده کنند. این احتمال اهمیت اقدامات سختگیرانه را برای اطمینان از ایمنی و جلوگیری از انتقال احتمالی در عمل ارتودنسی بیشتر می کند.
به طور کلی توصیه می شود متخصص ارتودنسی دندان در هنگام شیوع هر قرار ملاقات روتین را به تعویق بیندازد و مراجعه بیماران به درمان اورژانس را محدود کند. غربالگری بیماران برای علائم COVID-19 و ثبت دمای بدن آنها ضروری است. به روزرسانی سابقه پزشکی بیمار و پرسیدن سوالات هدفمند مربوط به COVID-19 قبل از شروع هر کار دندانپزشکی اجباری است. این شامل سابقه تب (3/37 درجه سانتیگراد یا بالاتر) یا استفاده از داروهای ضد تب در 14 روز گذشته است. علائم عفونت دستگاه تنفسی تحتانی، از جمله تنگی نفس در 14 روز گذشته، سابقه سفر به منطقه اپیدمی COVID-19 در 14 روز گذشته و سابقه تماس با COVID-19 تأیید شده در 14 روز گذشته.
شستشوی دهان قبل از هر روش با استفاده ازکلرهگزیدین گلوکونات می تواند به حداقل رساندن تعداد میکروب ها در حفره دهان کمک کند.
از جمله ماسک صورت، محافظ صورت، محافظت از چشم، روپوش و دستکش، وسیله محافظتی ضروری در هنگام شیوع است. باید از هرگونه تماس با بافت مخاطی چشم، بینی یا دهان خودداری شود.
تولید آئروسل باید محدود شود و در صورت لزوم، ماسک تنفسی ذرات مانند N95، EU FFP2 یا معادل آن علاوه بر محافظ صورت مورد نیاز است. اگر چه کرونا به عنوان بیماری عفونی گروه B دسته بندی شد؛ اما این دستورالعمل ها نشان می دهد که ارائه دهندگان خدمات بهداشتی اقدامات محافظتی مشابه اقدامات اختصاصی برای بیماری های عفونی گروه A (مانند وبا و طاعون) را انجام می دهند.
تقویت اقدامات بهداشت دست طبق توصیه های WHO (حداقل 20 ثانیه شستن دست) برای مبارزه با این میکروارگانیسم قوی ضروری است.
آموزش تیم ارتودنسی در مورد علائم بیماری، راه های انتقال، اقدامات کنترل عفونت و همگام شدن با به روزرسانی های تنظیم در طول بحران عفونت SARS-CoV-2 مفید است.
تهویه مناسب محل عمل و انتظار با هوای جدید، جریان زیاد هوا یا فیلترهای هوا توصیه می شود؛ با توجه ویژه به حداقل رساندن تعداد بیماران در منطقه انتظار و ایجاد فضای کافی برای فاصله اجتماعی.
اتاق عمل می تواند با قطرات و آئروسل آلوده شود. یک مطالعه اخیر زنده ماندن SARS-CoV-2 را تا 3 ساعت در آئروسل گزارش کرده است، با نیمه عمر 5.6 ساعت در فولاد ضد زنگ و 6.8 ساعت در سطوح پلاستیکی.بنابراین، پروتکل ضدعفونی کننده سطح دقیق باید بعد از هر بیمار اعمال شود.
پسماندهای پزشکی در هنگام شیوع باید به عنوان پسماندهای پزشکی عفونی استفاده شوند. زباله های پزشکی ضد تراوش زرد دو لایه که با برچسب مخصوص مشخص شده اند، توصیه می شود.
موارد زیر توصیه هایی برای کاهش خطر آلودگی متقابل و کمک به محافظت از بیماران آسیب پذیر و همچنین کارمندان ارتودنسی است.
به طور خلاصه، کرونا اولین عفونت همه گیر بسیار مسری این هزاره است. اگر چه آلودگی متقاطع در هر محیط دندانپزشکی گزارش نشده است، دندانپزشکان در همه رشته ها، از جمله ارتودنتیست ها، باید دائما از تهدیدات عفونی در حال ظهور آگاه باشند و از به روزرسانی ها در دستورالعمل های کنترل عفونت مطلع شوند. یافته های این بررسی اهمیت انجام کارهای خوب، از جمله بهداشت، کنترل عفونت و محافظت شخصی را تقویت می کند.
با توجه به قابل انتقال بودن زیاد کرونا، کنترل آئروسل و تماس انسان با انسان ضمن محدود کردن درمان بیماران اورژانسی فقط در هنگام شیوع توصیه می شود. این مسئولیت تیم ارتودنسی است که از ایمنی اطمینان حاصل کرده و آلودگی متقابل را در مرکز بالینی متوقف کند.