والدین تحصیل کرده امروزی با کمک ارتودنسی پیشگیری توانسته اند ناهنجاری های فکی دندانی فرزندان خود را به موقع درمان کنند.
انجمن دندانپزشکان و ارتودنتیست ها توصیه می کنند که همه بچه ها از نظر ارتودنسی باید در سن 7 سالگی ارزیابی شوند. در این سن، ارتودنتیست کودکان می تواند مشکلات کوچک رشد فک و دندان هایی که هنوز رویش نکرده اند را تشخیص دهد. اگر نیاز به درمان احساس شود این درمان در اغلب بچه ها از سن 9 تا 14 سالگی شروع می شود.
وقتی کودکان به درمان ارتودنسی نیاز دارند، سن مشخصی وجود ندارد. برنامه درمانی تنها به نیازهای فردی بستگی دارد.
به عنوان مثال: بچه هایی که شکاف کام دارند، قبل از رویش اولین دندان هایشان درمان ارتودنسی را شروع می کنند. بچه های دیگر ممکن است از 6 یا 7 سالگی درمان را شروع کنند، حتی اگر هنوز دندان شیری داشته باشند.
هدف از درمان زود هنگام جلوگیری از بروز مشکلات بعدی است. زیرا این درمان یک محیط بهتر برای رویش یا رشد دندان های دائمی ایجاد می کند.
ارتودنتیست کودکان با بکارگیری انواع دستگاه ها و روش های درمانی، شکل و عملکرد لبخند کودک را بهبود می بخشد. یک متخصص ارتودنسی کودکان با نصب وسایل ارتودنسی ثابت بر روی دندان های فرزند شما، دندان های او را به موقعیت مناسب حرکت می دهد.
بسته به مشکلات و ناهنجاری های فکی دندانی کودک، هزینه درمان ارتودنسی او متفاوت است. اما به طور معمول متخصصین ارتودنسی کودکان گزینه های متفاوتی را به شما پیشنهاد می دهند.
گزینه هایی مانند: انتخاب برخی از دستگاه هایی که مقرون به صرفه باشند و یا به اقساط کردن هزینه ها…
کار ارتودنتیست ها بسیار بیشتر از صاف کردن دندان ها است. اگر چه لبخند زیبا را همه دوست دارند، اما سلامت نیش (نحوه قرار گیری دندان های بالا و پایین) و پیشگیری از کج و شلوغ شدن دندان ها از اهمیت بیشتری برخوردار است.
تمیز کردن دندان های شلوغ و روی هم افتاده بیش از حد دشوار است. این دندان ها می توانند آسیب های فراونی به کودک شما بزنند، آنها منجر به پوسیدگی دندان، بیماری لثه و در نهایت از دست دادن دندان می شوند.
بعلاوه دندان های نامرتب می توانند منجر به مشکلات جویدن و یا صحبت کردن شوند. ارتودنتیست ها آموزش دیده اند که از ایجاد این مشکلات در کودکان جلوگیری کنند.
هدف از مداخله ارتودنتیست کودکان در رشد و رویش دندان های دائمی، ایجاد محیطی بهتر برای جوانه زدن دندان ها است.
درمان های اولیه می تواند:
در حدود شش سالگی، کودکان شروع به از دست دادن دندان های شیری می کنند و اولین دندان آسیاب آنها ظاهر می شود. دندان های دائمی قبل از تولد شروع به شکل گیری می کنند.
در حدود 13 سالگی اکثر کودکان 28 دندان دائمی در دهان خود دارند.
دندان های مولر سوم که به عنوان دندان عقل شناخته می شوند، در اواخر سالهای نوجوانی یا اوایل دهه بیست سالگی رویش می کنند.
در برخی از کودکان دیده شده است که تعداد دندان های دائمی بسیار کمتر از دیگران است، این یک مورد مادر زادی است. بر عکس آن هم دیده شده است یعنی تعداد دندان های دائمی برخی از مردم بیشتر از حد طبیعی است.
هر دو حالت را می توان با استفاده از اشعه ایکس پانوراما تشخیص داد. یک
ماهر در این موارد می تواند مدیریت موفقیت آمیزی داشته باشد.
نشانه هایی وجود دارد که در صورت مشاهده می توانید کودک خود را به یک متخصص ارتودنسی کودکان نشان دهید.
نشانه هایی مانند:
بریس ها با فشار مداوم بر روی دندان ها، مشکلات تراز را اصلاح کرده و در نهایت دندان ها را صاف و مرتب می کنند.
امروزه بریس ها در گونه های مختلفی وجود دارند و کار درمان را بهتر از گذشته انجام می دهند.
انواع بریس ها عبارتند از:
بریس های ثابت فلزی از جنس استیل ضد زنگ تهیه می شوند و پرکاربردترین بریس ها در ارتودنسی کودکان هستند. در این بریس ها می توان از کش های رنگی استفاده کرد که تاکنون بسیار مورد توجه کودکان واقع شده است.
آنها با ست کردن رنگ کش ارتودنسی، با لباس ورزشی یا یونیفورم مدرسه خوشحالی خود را درباره این درمان نشان می دهند.
دندان های شیری برای رشد کودکان مهم هستند، اگرچه در نهایت آنها می افتند اما نباید بی اهمیت تلقی شوند. دندان های شیری به رشد صورت کودک، توانایی گاز گرفتن، جویدن و گفتار کمک می کنند. همچنین این دندان ها فضا را برای دندان های دائمی نگه می دارند.
بیشتر بخوانید: مراقبت از دندان های شیری کودکان
وقتی فرزند شما نتواند در هنگام بسته بودن دهان لبهایش را کنار هم نگه دارد، این می تواند در آینده مشکل ساز شود. در برخی از موارد مشکلاتی در بلع بوجود می آورد و یا بر روی مفصل فک و نحوه ورود دندان های دائمی دخالت می کند. حتی ممکن است بر عضلات صورت تاثیر بگذارد و رشد صورت را تغییر دهد. بنابراین بهتر است فرزند خود را به یک ارتودنتیست کودکان نشان دهید.
به طور کلی مشکلات ارتودنسی درمان نشده ممکن است بدتر شوند، یا استخوان نگه دارنده دندان تخریب شود. همچنین فرسودگی غیر عادی مینای دندان، مشکلات گوارشی و مشکلات جویدن از جمله مواردی است که با به تاخیر انداختن درمان ارتودنسی بوجود می آید.
هرچه کودک شما کوچکتر باشد، درمان ارتودنسی پیشگیری بهتر صورت می گیرد. این به این دلیل است که فک او هنوز در حال رشد است. بنابراین می توان رشد فک را تحت کنترل درآورد و در نهایت نه تنها لبخند او زیبا خواهد شد بلکه عملکرد دندان های او نیز بهتر می شود.