اگر شما هم علاقه مند به دانستن نکات ارتودنسی زیبایی هستید ، تا انتهای مقاله با مجله کرج ارتو همراه باشید.
ارتودنسی زیبایی را میتوان دو معقوله جدا ناپذیر از هم تصور نمود. زیرا ارتودنسی تاثیر بسیاری بر دندان و فک دارد. دندان یکی از مهمترین عناصر در لبخند به شمار میآید و لبخند شما بسیار در زیبایی شما نقش دارد. فک نیز در ساختار کلی صورت شما وظیفه مهمی را داراست، که اگر به آن توجه نشود ممکن است بر زیبایی کل صورت تاثیر بگذارد.
به جز ارتودنسی راههای بسیاری برای رفع مشکلات موجود در فک و دندان وجود دارد. یکی از این راهها جراحی بوده که یکی از قدیمیترین روشها بشار میرود. به دلیل درد و خونریزیهای پس از جراحی پزشکان به فکر پیدا کردن راه حلی افتادن و آن لرتودنسی بود.
ارتودنسی اولین و یکی از مهمترین رشته در دندان پزشکی میباشد. در ارتودنسی با قرار دادن و چسباندن براکتهای بر رو دندان و متصل کردن این براکتها به وسیله سیمهایی از جنس نیکل و تیتانیوم، که با استفاده از بستهای از جنس فلز یا پلاستیک در جا خود محکم میشوند از نا منظمی بیشتر جلوگیری کرده و به درمان آن میپردازند.
مردم به طور کلی به دو دلیل به سمت کلینیکهای دندان پزشکی و به صورت دقیقتر به سوی ارتودنسی میروند. دلیل بسیاری از این مراجعه کنندگان رفع نامنظمیها و مشکلات موجود در چینش دندان و فک آنها میباشد. گفتنی است تعداد مراجعه کنندگانی که فقط به عنوان زیبایی به این کلینیکها مراجعه میکنند کم نیست.
نا منظم بودن دندانها موجب مشکلات زیادی میشود. که از بارزترین آنها به گیر کردن تکههای غذا هنگام جویدن غذا، نرسیدن مواد شوینده دهان مثل مسواک و دهان شویه به نقاط هم پوشانی شده توسط دندانها اشاره کرد. با اجتماع این مشکلات دندان فرد عمر مفید خود را از دست داده و به سرعت پوسیده میشود.
بسیاری از دندان پزشکان معتقد هستند، سن 8 سالگی بهترین سن برای معاینه شدن و نظارت بر الگوی رشد فک و دندان میباشد. ولی باید در نظر داشت که انجام ارتودنسی در این نباید انجام شود، و فقط برای معاینه دندان صورت بگیرد که آیا دندان کودک نیازی به مراقبتهای ویژه دارد یا نه. اگر در سنین پایین کودک مجبور به استتفاده از ارتودنسی شد بهتر است از نوع مکانیکی آن که قابلیت برداشت و گذاشتن را دارد استفاده شود.
بهترین سن برای ارتودنسی کردن در زمان بلوغ است. این زمان در افراد تفاوت دارد و بستگی به زمان شروع رشد فک و دندان آنها دارد. به طور کلی سن 12 سالگی را بهترین زمان برای انجام ارتودنسی انتخاب کردهاند. این سن انتخابی نیز در جنسیتها فرق کرده و در دختران دو الی سه سال زودتر صورت میگیرد.
بزرگسالانی که خواهان داشتن دندانهایی منظم هستند نباید نا امید شود. زیرا سنهای اعلام شده بیشتر برای اصلاح اختلالات موجود در فک بوده و مربوط به دندان نمیشود. افراد بزرگسالی که از نامنظمی در چینش رنج میبرند، میتوانند به دندان پزشک مراجعه کرده و با خیال راحت از فواید ارتودنسی بهره مند شوند.
تمامی افراد از تاثیر دندان بر لبخند و لبخند بر زیبایی و جذابیت صورت بی اطلاع نیست. علاوه بر دندان ارتودنسی بر فک نیز تاثیراتی میگذارد. با تغییر این دو عنصر باقی اجزای صورت نیز دست خوش تغییراتی شده. با احتساب دیگر مزایای ارتودنسی،ارتودنسی یک تاثیر کلی و شگفت انگیز بر زیبایی صورت شما میگذارد.
از نمونههایی که میتوان نام برد باعث کشیدهتر شدن صورت افراد با حالت گردی صورت، باعث نمایانتر شدن لبهای باریک و نازک، کنترل کردن و تنظیم فاصله بینی با چانه و حتی لبهای بیرون زده را اندکی به سمت داخل سوق داده و باعث زیبایی بیشتر لبها میشود. پس میتوان نتیجه گرفت که ارتودنسی یک انقلاب در زیبایی صورت شماست.
ارتودنسی تاثیری بر بینی و پیشانی نداشته و هیچ اثر قابل مشاهده ای را نمیتوان قبل و بعد از انجام دادن ارتودنسی در فرد مشاهده نمود. با اینحال به دلیل انداره گیریهای انجام شده توسط دندانپزشک قبل از انجام دادن ارتودنسی مناسب با نوع، زمان و حالت بینی و به طور کلی کل صورت انتخاب میشود.
اولین نکته آن است که فرد باید خود را آماده کرده تا پلاکتها و سیمهای ارتودنسی را به مدت دو الی سه سال تحمل کند. لازم به ذکر است که حتی پس از اتمام این دوره فرد باید تا مدتی پلا کتها را روی دندان خود نگاه دارد. تا اگر با مشکلی مواجه شد دوباره سیم هارا یه پلاکها متصل کند.
قبل از انجام ارتودنسی باید به سلامت دندانها اهمیت بسیاری داد زیرا ممکن است باعث خرابی سیمها شود. از اقدامات قبل از انجام ارتودنسی باید به انتخاب یک دندانپزشک مجرب اشاره کرد. اگر دندانپزشک مهارت کافی را نداشته باشد ممکن است صدمات جبران ناپذیری را به دندانها وارد کند.
از اقدامات دیگر میتوان به کشیدن دندانهای اضافی در صورت موجود بودن اشاره کرد. دیگر اقدامی که ممکن است فرد با آن مواجه شود، کشیدن دندان عقل است که این مورد فقط و فقط در صورت لزوم بوده و برای همه افراد ممکن است ملزوم نباشد.
بیشتر این مراقبتها مربوط به ارتودنسی ثابت بوده و شامل دو نوع متحرک و نیمه متحرک نمیشود. نکته ای که از سایر نکات اهمیت بیشتری دارد، مسواک زدن به طور مرتب است که توصیه میشود این عمل پس از هر وعده غذایی و به صورت آرام انجام پذیرد. زیرا ممکن است تکه غذایی میان دندان و یا سیمها قرار گیرد و یا شدت مسواک زدن به سیم آسیب وارد نماید.
نکته دیگر به غذاها و مواردی که به داخل دهان فرد ارتودنسی شده راه پیدا میکنند میپردازد. غذاهایی که برای دوره ارتودنسی بسیار مضر هستند، غذاهایی هستند که خواصیت چسبندگی دارند زیرا ممکن است به سیمهای ارتودنسی بچسبند. فرو بردن سر خودکار و ناخنها دیگر عملهای ممنوعه برای دوران ارتودنسی میباشد.
اتفاقی که ممکن است برای افرادی که دارای ارتودنسی هستند رخ دهد شل شدن و پارگی سیم است. اگر با هرگونه پارگی سیم و حتی شل شدن سیم مواجه شدید سریعا با یک متخصص تماس گرفته و از آن مشاوره بخواهید. هیچگونه اقدامی بدونه دستور دندانپزشک انجام ندهید.