هزینه ارتودنسی ثابت دندان همواره یکی از دغدغه های افراد مبتلا به ناهنجاری های دهان و دندان بوده و خواهد بود. صاف و مرتب کردن دندان ها با استفاده از ارتودنسی نیازمند صرف زمان و هزینه است. افرای که تحت این درمان قرار می گیرند ملزم به پرداخت هزینه ارتودنسی ثابت و متحرک هستند.
هزینه ارتودنسی با توجه به میزان ناهنجاری و نامرتبی دندان ها برآورد می شود. برای مثال هزینه ارتودنسی ثابت یک فک در مقایسه با هزینه ارتودنسی ثابت دو فک، پایین تر است. در این مقاله قصد داریم به طور مبسوط به گفتگو در خصوص هزینه ارتودنسی ثابت دندان پرداخته و عوامل موثر بر هزینه آن را ذکر کنیم.
هزینه ارتودنسی به عوامل زیادی بستگی دارد. هزینه در طی جلسه اول با توجه به مدت زمان درمان و فرایند روند درمان تعیین می شود. دندانپزشکان مختلف از روش های متعددی برای پرداخت هزینه ارتودنسی ثابت دندان استفاده می کنند. در صورت استفاده از روش های پرداخت مناسب، فرد بدون داشتن هر گونه دغدغه ای اقدام به درمان می کند. عوامل متعددی بر هزینه ارتودنسی ثابت دندان تأثیرگذار هستند. در اینجا عواملی را مورد بررسی می کنیم که بیشترین تأثیر را روی قیمت دارند:
نکته ای که در اینجا باید ذکر شود این است که بیمار نمی تواند نوع تجهیزات ارتودنسی و دستگاه را انتخاب کند. اگر متخصص ارتودنسی تصور کند فرد کاندیدای خوبی برای نوع ارتودنسی مورد نظر نیست، در خصوص تصمیم گیری می کند. در اینجا دستگاه ارتودنسی مختلف بررسی شده و قیمت آن ها تعیین می شود.
ارتودنسی ثابت یکی از روش های مختلف درمان ارتودنسی است که با استفاده از براکت های فلزی به صورت ثابت به رفع مشکلات می پردازد. در این روش بیمار نمی تواند دستگاه ارتودنسی را از دهان خارج کند یا خود اقدام به تنظیمات مورد نیاز کند. همه اقدامات لازم توسط ارتودنتیست انجام می شود.
به همین دلیل در این روش نیازی به همکاری بیمار نیست. همکاری یا عدم همکاری وی نیز نقشی در موفقیت درمان ندارد. براکت ها و بریس های فلزی از قدیمی ترین نوع دستگاه های ارتودنسی هستند که همه متخصصان ارتودنسی قادر به نصب آن ها روی دندان ها هستند. در ارتودنسی ثابت می توان از رنگ های مختلف برای تزئین آن استفاده کرد. ارتودنسی رنگی بخشی از این ارتودنسی است. البته باید بگوییم که ارتودنسی ثابت نیز انواع مختلفی دارد و عوامل متفاوتی در آن دخیل هستند. برای مثال هزینه ارتودنسی ثابت دو فک با ریتینر از هزینه ارتودنسی ثابت فک بالا یا پایین بیش تر است.
برای بسیاری از افراد این سوال پیش می آید که کدام بیمه هزینه ارتودنسی را می دهد؟در پاسخ به این سوال باید بگوییم که هیچ کدام! از آن جا که ارتودنسی یکی از خدمات زیبایی محسوب می شود بیمه زیر بار پرداخت هزینه آن نمی رود. تنها در شرایطی می توان از پوشش بیمه استفاده کرد که یکی از موارد زیر وجود داشته باشد.
اگر بیمه زیر بار هزینه ارتودنسی نرود و آن را تقبل نکند، باز هم به طرق مختلف می توان آن را کاهش داد و یا به سراغ قیمت ارتودنسی ارزان رفت. یکی از شیوه های قابل استفاده، پرداخت به صورت اقساط است.
در طول دوره درمان ارتودنسی مواردی می توانند موجب بالا رفتن هزینه و قیمت آن شوند. برخی از آن ها عبارتند از:
در صورتی که فرد قصد استفاده از ارتودنسی را داشته باشد، در جلسه اول دهان و دندان معاینه و به دقت بررسی می شود. اولین مراجعه می تواند هزینه ای در پی نداشته و رایگان باشد. در این جلسه مشکلاتی همچون فاصله دندان ها، شلوغی و ازدحام آن ها، کوچکی فک، جلوزدگی و … ارزیابی می شود. پس از آن بهترین نوع درمان به بیمار پیشنهاد شده و هزینه ارتودنسی به طور دقیق تعیین و برآورد می شود. همانطور که گفتیم هزینه های انواع مختلف ارتودنسی می تواند با هم متفاوت باشد. برای مثال هزینه ارتودنسی نامرئی بیش تر از ارتودنسی ثابت است.
بیشتر بخوانید: مراحل ارتودنسی دندان را بیشتر بشناسید.
با توجه به اینکه دستگاه ارتودنسی تا مدت زیادی باید روی دندان ها قرار داشته و نیروی لازم به آن ها وارد شود، لازم است قبل از نصب براکت ها اقداماتی انجام گیرد. پیش از نصب دستگاه ارتودنسی روی دندان، ابتدا دندان ها جرم گیری شده و دندان ها به صورت حرفه ای شستشو داده می شوند.
بدین وسیله می توان سلامت دهان و دندان را در طی دوره درمان حفظ کرد. اگر دندان ها دچار تجمع پلاک باشند، بطور معمول درمان ارتودنسی انجام نخواهد شد. در غیر این صورت درمان ارتودنسی اثربخش نبوده و می تواند فرد را مستعد بیماری لثه کند. بدین ترتیب فرد در معرض خطر قرار خواهد گرفت.
در مدت زمان درمان ارتودنسی لازم است فرد به طور مرتب به مطب مراجعه کرده و روند درمان مورد ارزیابی قرار بگیرد. در طی جلسات مراجعه دستگاه ارتودنسی تنظیم شده و اقدامات لازم در این خصوص انجام می شود. اگر فرد مبتلا به ناهنجاری های شدید مبتلا باشد، تعداد مراجعات نیز به همان میزان افزایش می یابد.
یکی از لازمه های فرایند درمان گرفتن تصاویر با استفاده از اشعه ایکس است. برای اینکه وضعیت ریشه دندان ها مشخص شده و درصد موفقیت مورد سنجش قرار بگیرد از این تصاویر استفاده می شود. در طول درمان می توان بارها نسبت به انجام رادیوگرافی اقدام نمود. بالطبع این امر سبب افزایش هزینه ارتودنسی خواهد شد.
بعد از به پایان رسیدن دوره درمان، دندان ها همچنان به بازگشت به وضعیت اولیه تمایل داشته و بدان سمت متمایل می شوند. برای ممانعت از بروز چنین اتفاقی باید از ریتینر استفاده کرد. هزینه این وسیله بخشی از هزینه را به خود اختصاص می دهد. لازم به ذکر است که ریتینر هزینه زیادی نداشته و خرید آن به سهولت امکان پذیر است.
هزینه ارتودنسی یکی از سوالات راجی است که همه بیماران از متخصص ارتودنسی می پرسند. ارتودنسی ثابت یا سیم کشی دندان ها معمولاً یک سال و نیم به طول می انجامد. اگر در این ارتودنسی نیاز به کشیدن دندان وجود داشته باشد، این کار انجام خواهد شد. این کار نیز هزینه مضاعفی به قیمت ارتودنسی اضافه می کند.
در برخی از موارد مشکلات مربوط به فک بوده و ارتودنسی به تنهایی کارساز نیست. از اینرو علاوه بر انجام ارتودنسی، لازم است فرد تحت درمان جراحی فک نیز قرار بگیرد. هزینه این کار، شامل هزینه ارتودنسی و هزینه جراحی فک خواهد بود.
از این رو به همه افراد توصیه می شود در صورت وجود مشکل در اسرع وقت نسبت به درمان اقدام کنند. چون ارتودنسی در سنین پایین نه تنها طول دوره درمان را کوتاه تر می کند بلکه هزینه درمان را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد. با انجام ارتودنسی در سن کودکی نیازی به انجام جراحی در بزرگسالی نخواهد بود همچنین قیمت ارتودنسی دندان کودکان نیز کمتر است.
بیشتر بخوانید: طول درمان ارتودنسی چقدر است؟