لبخندی زیبا و مرتب، یکی از مهم ترین فاکتورهای زیبایی و اعتماد به نفس است. بسیاری از افراد در سنین مختلف به دلیل نامنظمی دندان ها از داشتن لبخندی ایده آل محروم هستند. اما خبر خوب این است که ارتودنسی می تواند به شما در داشتن لبخندی زیبا و مرتب کمک کند. در این مقاله، به بررسی همه چیز درباره سن مناسب ارتودنسی دندان می پردازیم. از سنین کودکی تا بزرگسالی، در هر سنی که هستید می توانید از مزایای ارتودنسی بهره مند شوید. در این مقاله، به بررسی موارد زیر خواهیم پرداخت:
با مطالعه این مقاله از مجله ارتودنسی کرج اورتو، اطلاعات کاملی در مورد سن مناسب ارتودنسی دندان و مراحل مختلف درمان به دست خواهید آورد. همچنین می توانید با مزایا و معایب ارتودنسی در سنین مختلف آشنا شوید و بهترین روش را برای خود انتخاب کنید. آیا برای داشتن لبخندی زیبا و مرتب آماده اید؟ با مطالعه این مقاله، اولین قدم را برای رسیدن به این هدف بردارید.
برای بسیاری از افراد این سوال پیش می آید که ارتودنسی از چه سنی مناسب است؟ همانطور که در مقدمه مقاله اشاره شد، ارتودنسی دندان در هر سنی می تواند انجام شود. با این حال، بهترین سن برای شروع ارتودنسی زمانی است که رشد فک و دندان ها تا حد زیادی کامل شده باشد. به طور کلی، سن 7 تا 10 سالگی، بهترین زمان برای معاینه اولیه توسط متخصص ارتودنسی است. در این سن، متخصص ارتودنسی می تواند مشکلات احتمالی دندان ها و فک را تشخیص دهد و برنامه درمانی مناسب را برای کودک ارائه دهد.
با این حال، همیشه شروع ارتودنسی در سنین پایین ضروری نیست. در برخی موارد، ممکن است متخصص ارتودنسی شروع درمان را به سنین بالاتر موکول کند. عوامل متعددی می توانند در تعیین سن مناسب برای ارتودنسی نقش داشته باشند اما متخصص ارتودنسی با معاینه دقیق و بررسی عکس های رادیوگرافی می تواند بهترین سن برای شروع ارتودنسی را برای هر بیمار به طور جداگانه تعیین کند.
👈بیش تر بخوانید: ارتودنسی رنگی به چه صورت انجام می شود؟
همانطور که در بخش های قبلی اشاره شد، سن مناسب ارتودنسی نقشی کلیدی در موفقیت درمان ایفا می کند. در ادامه به برخی از دلایل اهمیت توجه به سن مناسب ارتودنسی می پردازیم:
کودکان و نوجوانان در حال رشد و نمو هستند. در این سنین، استخوان ها و فک هنوز نرم و انعطاف پذیر هستند و به راحتی می توان آنها را هدایت و شکل داد. شروع ارتودنسی در سنین پایین می تواند از رشد نامناسب فک و دندان ها جلوگیری کند و نیاز به درمان های پیچیده تر در آینده را کاهش دهد.
برخی از مشکلات دندان و فک، مانند جلو آمدگی فک یا کراس بایت، می توانند مشکلات جدی در جویدن، صحبت کردن و تنفس ایجاد کنند. شروع زودهنگام ارتودنسی می تواند از ایجاد این مشکلات جلوگیری کند و سلامت دهان و دندان را بهبود بخشد.
نامنظمی دندان ها می تواند اعتماد به نفس افراد، به خصوص کودکان و نوجوانان را کاهش دهد. ارتودنسی می تواند با مرتبی دندان ها و ایجاد لبخندی زیبا، اعتماد به نفس و کیفیت زندگی افراد را افزایش دهد.
به طور کلی، درمان ارتودنسی در کودکان و نوجوانان سریعتر و آسانتر از بزرگسالان است. دندان های کودکان و نوجوانان انعطاف پذیرتر هستند و به نیروهای ارتودنسی سریعتر پاسخ می دهند.
هزینه ارتودنسی در کودکان و نوجوانان معمولاً کمتر از بزرگسالان است. دلیل این امر، کوتاه تر بودن دوره درمان و نیاز به درمان های پیچیده تر در بزرگسالان است.
بنابراین، توجه به سن مناسب ارتودنسی دندان می تواند به شما در داشتن درمانی موفق، سریع، آسان و مقرون به صرفه کمک کند.
👈بیش تر بخوانید: آیا می دانید کدام مشکلات دندانی با ارتودنسی حل می شوند؟
ارتودنسی، درمانی بسیار موثر برای مرتبی دندان ها و ایجاد لبخندی زیبا است. با این حال، همه افراد کاندیدای مناسبی برای ارتودنسی نیستند. در این بخش از مقاله، به بررسی ویژگی های کاندیدای مناسب برای ارتودنسی می پردازیم:
قبل از شروع ارتودنسی، سلامت دهان و دندان شما باید به طور کامل بررسی شود. دندان ها و لثه های شما باید سالم باشند تا بتوانند در طول درمان ارتودنسی فشار و جابجایی را تحمل کنند. اگر پوسیدگی دندان، بیماری لثه یا سایر مشکلات دهان و دندان دارید، باید قبل از شروع ارتودنسی درمان شوند.
ارتودنسی درمانی است که نیاز به همکاری و تعهد بیمار دارد. شما باید دستورالعمل های متخصص ارتودنسی را به دقت رعایت کنید و ویزیت های خود را به طور منظم انجام دهید. همچنین باید از بهداشت دهان و دندان خود به طور کامل مراقبت کنید.
ارتودنسی می تواند لبخندی زیبا و مرتب به شما بدهد، اما یک درمان معجزه آسا نیست. نتایج ارتودنسی به طور کلی دائمی هستند، اما نیاز به مراقبت و نگهداری دارند. شما باید انتظارات واقع بینانه ای از ارتودنسی داشته باشید و در طول درمان صبور باشید.
اگر فکر می کنید که کاندیدای مناسبی برای ارتودنسی هستید، حتماً با یک متخصص ارتودنسی مشورت کنید.
👈بیش تر بخوانید: ارتودنسی دندان به روش خانگی
همانطور که در بخش های قبلی اشاره شد، تشخیص زودهنگام مشکلات دندان و فک می تواند به درمان موثرتر و جلوگیری از مشکلات جدی تر در آینده کمک کند. به همین دلیل، انجمن ارتودنسی آمریکا معاینه اولیه توسط متخصص ارتودنسی را برای همه کودکان در سن 7 سالگی توصیه می کند.
در این معاینه اولیه، متخصص ارتودنسی:
شروع معاینات ارتودنسی در سن 7 سالگی مزایای زیادی دارد، از جمله:
البته، در برخی موارد ممکن است لازم باشد که معاینات ارتودنسی زودتر از 7 سالگی شروع شود.
همانطور که در بخش های قبلی اشاره شد، ارتودنسی در هر سنی می تواند انجام شود. با این حال، بهترین سن برای ارتودنسی کودکان و بزرگسالان به سن و شرایط فرد بستگی دارد. در این بخش از مقاله، به بررسی زمان مناسب ارتودنسی برای کودکان و بزرگسالان می پردازیم:
سن مناسب برای ارتودنسی دندان در سنین بالاتر چه زمانی است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بزرگسالان در هر سنی می توانند از مزایای ارتودنسی بهره مند شوند. هیچ محدودیت سنی برای ارتودنسی وجود ندارد. با این حال، شروع ارتودنسی در بزرگسالان معمولاً دشوارتر از کودکان است.
دلیل این امر این است که رشد فک و دندان ها در بزرگسالان کامل شده است و هدایت آنها به سمت صحیح دشوارتر است. با این حال، ارتودنسی می تواند فواید زیادی برای بزرگسالان داشته باشد، از جمله:
این متخصص ارتودنسی است که نوع درمان را مشخص می کند. اما این روزها ارتودنسی های زیادی وجود دارند که میتوان از آن ها استفاده کرد. ارتودنسی نامرئی و ارتودنسی ثابت از انواع ارتودنسی هستند. افراد زیادی بخاطر شغل و وجهه اجتماعی خود دوست ندارند از دستگاه های ارتودنسی استفاده کنند که باعث جلب توجه می شود. برعکس ترجیح میدهند از ارتودنسی های غیرقابل دیدن و ارتودنسی متحرک استفاده کنند.
به این دسته از ارتودنسی ها ارتودنسی نامرئی یا مخفی گفته میشود. درمان ارتودنسی به قدری پیشرفت کرده است که دستگاه هایی وجود آمده اند که در دهان دیده نمی شوند. ارتودنسی سرامیکی، لینگوال، نامرئی و الاینر از ارتودنسی هایی هستند که از روش های دیگه کمتر جلب توجه کرده و با استقبال زیادی روبرو شدند.
ارتودنسی در 18 سالگی و کمتر بسیار کاربردی است. در سن بلوغ استخوان ها راحت تر با ابزارهای ارتودنسی حرکت می کنند. اگر فرد در حال رشد باشد می توان با دستگاه ارتودنسی جهت رشد استخوان فک و صورت را تغییر داد و آن ها را به سمت محل مناسب سوق داد. به همین دلیل هم بیشتر ناهنجاری های مربوط به فک را در سن بلوغ رفع می کنند. هر چه سن بالاتر برود شانس درمان ناهنجاری های فک کمتر می شود.
👈بیش تر بخوانید: ارتودنسی دندان به روش خانگی
ارتودنسی های زیادی وجود دارند که می توان از آن ها برای رفع مشکلات دندانی استفاده کرد. در اینجا می خواهیم چند تا از روش های پرکاربرد که در سنین مختلف نیز می توان از آن ها استفاده کرد را به شما معرفی کنیم.
ارتودنسی ثابت بیشتر برای مشکلات شدید و پیچیده کاربرد دارد. این روش هم برای کودکان و هم بزرگسالان پرکاربرد و قابل استفاده است. اما بزرگسالان به دلیل براکت های فلزی و جلب توجه زیاد، تزجیه می دهند که از این ارتودنسی دندان استفاده نکنند.
ارتودنسی متحرک به طور کلی برای مشکلات خفیف و جزئی کاربرد دارد. کسانی که ناهنجاری های زیادی دارند نمی توانند از این روش استفاده کنند. زیرا مشکلاتش دندانی آن ها با این ارتودنسی قابل رفع شدن نیست. در این نوع ارتودنسی دستگاه و ابزارها قابل جابه جایی هستند. این وسایل به دندان ها متصل نشده اند. موقع غذا خوردن و وقت مسواک زدن باید از دهن خارج شده و بعد از صرف غذا و تمیز کردن دهان باید دوباره سرجایشان قرار بگیرند. این دستگاه های ارتودنسی به صورت طلق های نشکن هستند و زیاد جلب توجه نمی کنند؛ همچنین ظاهر زیبایی نیز دارند.
ارتودنسی دیمون نوعی سیستم ارتودنسی ثابت است که از براکت های خود تنظیم شونده برای مرتب کردن دندان ها استفاده می کند. در این روش، برخلاف ارتودنسی سنتی که از کش های الاستیک برای اتصال سیم به براکت استفاده می شود، از یک مکانیزم درب دار برای نگه داشتن سیم داخل براکت استفاده می شود.
ارتودنسی سرامیکی نوعی از درمان ارتودنسی است که از براکت ها و سیم های هم رنگ دندان برای صاف کردن و مرتب کردن دندان ها استفاده می کند. این نوع ارتودنسی به دلیل ظاهر نامرئی اش، در بین بزرگسالانی که به دنبال جایگزینی جایگزینی نامحسوس برای بریس های فلزی سنتی هستند، محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
ارتودنسی لینگوال یا ارتودنسی پشت دندانی نوعی از ارتودنسی ثابت است که در آن، براکت ها و سیم ها به جای سطح بیرونی دندان ها، در سطح داخلی یا پشت دندان ها نصب می شوند. به همین دلیل، این نوع ارتودنسی به ارتودنسی مخفی نیز معروف است.
👈بیش تر بخوانید: هزینه ارتودنسی ثابت چقدر است؟