بیماران ارتودنسی دندان به دلیل هزینه های بالای آن تمایلی به انجام ارتودنسی ندارند؛ اما برای رفاه حال بیماران می توانند از ارتودنسی دندان اقساطی استفاده کنند و درمان ارتودنسی را شروع کنند. می توان نحوه پرداخت اقساط را به تعداد جلسات در بازه زمانی درمان بستگی داد.
ارتودنسی در سنین کودکی تا جوانی نتیجه مطلوب تری نسبت به ارتودنسی در سنین بزرگ سالی دارد که نشانگر اهمیت عدم تعویق ارتودنسی است و افراد که دندان های آن ها احتیاج به ارتودنسی دارد، برای تمیز نگه داشتن دندان های خود دچار سختی هستند که زمینه بروز مشکلات بهداشتی است و در بلند مدت باعث ابتلا دندان ها به پوسیدگی دندان و یا پریودنتال می شود و از مهم ترین خدمات ارتودنسی زیبایی صورت است.
هزینه های ارتودنسی به نوع آن بستگی دارد که معمولا نوع ارتودنسی بعد از معاینات بالینی متخصص ارتودنسی و نتیجه گیری او مشخص می شود و حائز اهمیت است که بیمه نسبت به ارتودتسی و زیبایی هیچ تقبل هزینه ای ندارد و هزینه های ارتودنسی نیز به تعداد جلسات، نوع درمان و سختی کار بستگی دارد؛ که با جلسات مشاوره می توان به سادگی هزینه ها را براورد عملیات درمان را شروع کرد.
بیماران در جلسات مشاوره با مراجعه و معاینات دندانپزشک می توانند خود را برسی کنند و اطلاعات لازوم از روش های نگهداری دندان ها، روش درمان و تعداد جلسات را کسب کنند و بیماران برای درمان دندان های خود که فرم نا مناسب و هزینه بالایی دارند، یا بازه درمان ارتودنسی طولانی و جلسات بیشتری دارند، مناسب تر است که از ارتو دنسی اقساطی استفاده کنند و با آسودگی نحوه درمان و نوع درمان خود را انتخاب و درمان را شروع کنند و در طول جلسات اقساط را پرداخت کنند.
معمولا درجه سختی و نوع درمان تعداد جلسات را تغییر می دهد و ارتودنسی نیاز به دقت در نگهداری و صبر دارد و همه افراد می توانند از ارتودنسی استفاده کنند و در تمام سنین امکان پزیر است؛ چرا که ارتودنسی یک روش درمان مناسب با مزایای زیادی است که می توان به افزایش طول عمر دندان ها اشاره کرد.
دلایل مختلفی وجد دارد تا یک فرد از ارتودنسی استفاده کند و یک دندانپزشک متخصص می تواند مشاوره خوبی ارئه کند. اگر مشکلات زیر در دندان های شما باشد می توانید برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنید:
بازه زمانی درمان ارتودنسی با توجه به بهم ریختگی دندان ها متغییر است و درمان ارتودنسی نسبتا طولانی است که معمولا بین یک تا دو سال طول می کشد.
در ارتودنسی کودکان معمولا برای پیشگیری از بهم ریختگی دندان ها و بروز مشکلات قبل از بلوغ کودک و رشد دندان های دائمی تاثیر بسزایی دارد تا مراقبت از دندان ها آسان تر باشد.
فرد برای اصلاح بهم ریختگی های دندان ها و افزایش زیبایی می تواند از ارتودنسی استفاده کند. این امر باعث افزایش انجام درمان ارتودنسی در افراد بزرگسال شده است.
بیماران می توانند ابزارهای ارتودنسی متحرک را از دهان خود خارج کنند. این ابزارات طبق قالب گرفته شده از بیمار، طراحی می شوند و در اختیار بیمار قرار می دهند. عموما بیماران بین سنین شیش تا دوازده سال از ارتودنسی متحرک استفاده می کنند.
برای صاف کردن و حرکت دادن دندان ها معمولا از ارتودنسی ثابت استفاده می کنند. در ارتودنسی ثابت ابزارها و براکت ها و سیم ها قابلیت تحرک ذارند، اما بیمار بدون دستور دندانپزشک در هر زمان نمی تواند آن ها را از دهان خود خارج کند. عمومن بیماران بین سنین یازده تا بیست و چهار سال از اذتو دنسی ثابت استفاده می کنند که تمام دندان های دائمی بیمار درآمده باشند.
بیمارانی که دچار ناهنجاری های شدید در دندان های خود هستند، معمولا از ارتودنسی دیمون استفاده می کنند. ارتودنسی دیمون در رفع مشکلات جابجایی براکت ها و سیم ها بسیار موثر است که باعث راحتی درمان و جلو گیری از بیشتر شدن دوره درمان برای فرد بیمار می باشد.
در ارتودنسی نامرئی یا همان کلیر لینر از طلق های مقاوم و شفاف به جای براکت ها و سیم استفاده می شود. در این روش از دندان های فرد قالب گرفته می شود، سپس با دستگاه طراحی سه بعدی ساخته می شود. مدت زمان استفاده هر چند روز یک بار از آن با دستور پزشک برای هر فرد متفاوت است.
ارتودنسی لینگوال همان کارایی ارتودنسی ثابت را دارد. در حالی که سیم ها و براکت ها در ارتودنسی لینگوال از درون دهان قرار می گیرند که ظاهر بیرونی دهان فرد در طول درمان دچار نا زیبایی براکت ها و سیم ها نمی شود.
در این روش از درمان به جای سیم و براکت ها از سرامیک استفاده می شود. از این نگین های سرامیکی برای ایجاد ظاهر زیبا در طول درمان فرد کارایی دارد. در ارتودنسی شفاف بیمار احساس راحتی بیشتری نسبت به تحمل سیم های فلزی و براکت ها دارد.
در ارتودنسی فانکشنال ناهنجاری های استخوان فک را اصلاح می کنند. عموما این روش درمان مناسب افرادی است که به سن بلوغ نرسیده اند و فک کامل نشده است و نام دیگر ارتودنسی فانکشنال، ارتوپدی نوع یک است.
برای مراقبت بعد از پایان درمان ارتودنسی و با باز کردن سیم ها و براکت ها از نگدارنده های ارتودنسی استفاده می شود. این نگهدارنده ها از تغییرات بعد از درمان جلوگیری می کنند.